Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Reportáže z akcí
  • Zveřejněno 12. září 2024
  • Nikol Vachtarčíková

Letní bridžové soustředění 2024

Letní bridžové soustředění 2024

V rekreačním středisku Relaxx Čeložnice se 24. - 31. srpna konalo každoroční letní bridžové soustředění pod vedením Michala Králíka. Celkovým Highscorerem týdne se stal slovenský reprezentant Šimon Kentoš.

O akci

Letošní bridžové soustředění bez omezení věku bylo příjemným ukončením prázdnin pro naše bridžové středoškoláky. Během týdne se odehrálo několik turnajů - od večerních párových turnajů přes odpolední týmové zápasy až k ranním skupinovkám. A díky příjemnému počasí bylo možné v odpoledním klidu hojně využívat místní bazén.

 

Účastníci

Letošního soustředění se zúčastnilo 42 hráčů. Navštívilo nás šest hráčů ze Slovenska, čtyři hráči z Polska, a dokonce jeden junior z Maďarska.

Průběh a výsledky turnajů

Hned sobotní večer začal prvním párovým turnajem, a to Memoriálem Dětřicha z Kunovic. Vítězem prvního turnaje se stal dorostenecký pár Mikuláš Krása - Pavla Slováková.

1. kolo hlavního párového turnaje se odehrálo v neděli večer. Výsledková listina začínala velmi netypicky, jelikož se o vítězství podělily čtyři páry - Karolína Rečičárová - Petr Daněk, Jakub Rumančík - Šimon Kentoš, Pavla Slováková - Benjámin Zábrádi a Jakub Jakabšic - Michal Vodička.

V pondělí se změnil styl hodnocení a na večerním programu byl IMPový párový turnaj, který ovládli mladí reprezentanti Matyáš Lysek - Petr Karlík.

2. kolo hlavního párového turnaje, které bylo hráno v úterý, již nemělo čtyři vítěze jako kolo první. První místo si poslední krabicí vybojoval pár Lenka Janíková - Šimon Kentoš.

Ve středu se odehrál týmový turnaj se smíšeným hodnocením, tzv. Patton. Po sečtení odpoledních i večerních turnajů si vítězství odnesl tým ve složení Martin Vodička, Mikuláš Krása, Piotr Drag a Edmung Gabrys.

3. kolo hlavního párového turnaje se odehrálo ve čtvrtek večer a ovládli jej vítězové z prvního dne Mikuláš Krása - Pavla Slováková.

Poslední večer byl věnován velmi zajímavým gulášovým krabicím, které se odehrály formou Individuálu. Vítězem turnaje se stal Adam Olmer těsně před druhým Jonášem Drozdem. Třetí příčku obsadil polský reprezentant Michal Kaleta.

Skupinovku, která se odehrála každé ráno, celkem tudíž 6 kol, ovládl s přehledem maďarský reprezentant Benjámin Zábrádi.

Celotýdenní týmovou soutěž ovládl slovenský tým ve složení Jakub Rumančik, Jakub Jakabšic, Šimon Kentoš, Richard Gabriel, Martin Vodička, Michal Vodička s českým spoluhráčem Adamem Pyszkem.


Velké poděkování patří Michalu Králíkovi za organizaci celého kempu i jednotlivých turnajů.

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner