Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Výsledky soutěží
  • Zveřejněno 22. září 2024
  • Nikol Vachtarčíková

CBT Znojmo 2024

CBT Znojmo 2024

Vítězem hlavního párového turnaje se stal pár David Vozábal - Kamil Žylka před druhými Kohutovou - Bahníkem O. a třetími Erdeovou - Nulíčkem.

Prezentace výsledků VC

O akci

Letošní Czech Bridge Tour Znojmo, jež je předposlední zastávkou celoroční CBT, probíhalo od 20. do 22. září v Louckém klášteře. V průběhu tří dnů se stihly odehrát tři turnaje: hlavní párový turnaj a vedlejší turnaje párů i družstev. Akce ve Znojmě se již dlouho spojuje i s akcí Tour de Burčák, což ke klášteru přivádí spoustu cyklistů a turistů. V sobotu večer byla připravena prezentace a ochutnávka vybraných vín a každý si po hlavním párovém turnaji mohl rovněž odnést tašku s místními produkty.

Účastníci

Vedlejšího párového turnaje se letos zúčastnilo 25 párů. Na hlavní párový turnaj se sjelo 40 párů a na vedlejší týmový turnaj zůstalo 13 družstev.

Vedlejší párový turnaj

Vedlejší párový turnaj se hrál hned v pátek po příjezdu. Hrálo se pouze jedno kolo na 26 partií, ale kvůli lichému počtu účastníků musely některé páry pauzovat, a odehrály tak jenom 24 rozdání. Vítězem turnaje se stal Jiří Emmer a Luboš Spálovský se ziskem 64,86 %. Na stříbrné pozici se se ziskem 63,46 % umístil Milan Macura a Marcel Verhaegen a stupně vítězů doplnil pár Monika Kyptová - Michael Humpál s 61,55 %. Následující dvě místa patřila juniorům Slováková - Krása a Rečičárová - Pyszko

1. místo: Jiří Emmer - Luboš Spálovský

Výsledky vedlejšího párového turnaje

Hlavní párový turnaj

Hlavní párový turnaj se hrál v sobotu na dvě kola. První kolo se odehrálo na 26 rozdání ve dvou sekcích. Po prvním kole vedl pár David Vozábal - Kamil Žylka s pozoruhodnými 69,74 %. Po obědové pauze se nejlépe dařilo páru Lucie Kohutová - Ondřej Bahník, kterým ani 69,84 % ve druhém kole nestačilo na konečnou výhru, protože vedoucí pár David Vozábal - Kamil Žylka nezaváhal a nahrál 60,12 %, což mu postačilo na konečné vítězství i s náskokem. Lucie Kohutová - Ondřej Bahník svým výkonem ve druhém kole kromě konečného 2. místa získali i tzv. raketu, což je cena, která se uděluje hráčům, kteří se posunou o nejvíce procent mezi prvním a druhým kolem. Na třetím místě se umístil pár Jana Erdeová a Vladimír Nulíček. Nejlepšími juniory byli Matyáš Lysek - Zdeněk Tomis, ale ti se umístili na 5. místě, takže dalším a již vyhlášeným nejlepším juniorským párem se stali Mikuláš Krása - Pavla Slováková na konečném 14. místě. Dále byl vyhlášen nejlepší pár se ženou, opět mimo pořadí do 9. místa, a to Pavel Raboch - Věra Schulzová na konečném 11. místě. Nejlepším seniorským párem se stal pár Aleš Haman - Josef Winter na 13. místě.

1. místo: David Vozábal - Kamil Žylka

2. místo: Lucie Kohutová - Ondřej Bahník

3. místo: Jana Erdeová - Vladimír Nulíček

Výsledky hlavního párového turnaje

Vedlejší týmový turnaj

Vedlejší párový turnaj se hrál švýcarským systémem na sedm kol. Týmů zůstalo 13, takže 7 týmů v průběhu turnaje pauzovalo. Každé kolo se odehrály 4 partie, takže týmy, které nepauzovaly, odehrály 28 krabic. Již po šesti kolech bylo rozhodnuto o vítězi turnaje, kterým se stal tým Zajdáda ve složení David Vozábal, Kamil Žylka, Bohumír Zajíček a Daniela Hnátová. Boj se ale odehrával na druhém i třetím místě až do poslední partie. Na druhém místě se nakonec umístil tým MEMPHIS ve složení Jiří Kopřiva, Jan Pivnička, Richad Kuk a Petr Vrkoč. Stupně vítězů byly doplněny týmem Weinperky v sestavě Michal Humpál, Monika Kyptová, Věra Schulzová a Pavel Raboch.

1. místo: David Vozábal, Daniela Hnátová, Bohumír Zajíček, Kamil Žylka

Výsledky vedlejšího týmového turnaje


Velké poděkování patří rozhodčímu všech tří turnajů Dušanu Šlachtovi za organizaci, ale i za trpělivost při turnaji.

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner