Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Výsledky soutěží
  • Zveřejněno 9. října 2024
  • Lucie Kohutová

Mistrovství ČR TOP 2024

Mistrovství ČR TOP 2024

Velmi vyrovnané MČR TOP 2024 vyhráli Jakub Šlemr a David Vozábal před páry Bahník O. - Bahník P. a Martynek ml. - Pulkrab.

Prezentace výsledků MČR TOP

 

O akci

Letošní Mistrovství ČR s TOP hodnocením se uskutečnilo v BKP ve dnech 5.-6. 10. 2023. S ohledem na uspořádání termínů soutěží neproběhlo tradiční vyhlášení výsledků Czech Bridge Tour 2024, které se letos uskuteční až na druhé velké akci ČBS MČR IMP.

Akce se zúčastnilo celkem 24 párů různých věkových kategorií. Vyhlašovaly se vedlejší ceny pro nejlepší mixový a juniorský pár, dále pro nejlepšího dorostence.

Soutěž byla organizována na 3 kola. V každém kole se odehrálo 28 rozdání (4 rozdání v jedné sestavě proti jednomu soupeři, celkem 7 sestav za kolo).

Průběh soutěže

Po prvním kole mistrovství se v čele průběžného pořadí s náskokem nacházel pár David Vozábal - Jakub Šlemr s 61,36 %. Následovali s odstupem Jan Martynek - Petr Pulkrab s 56,66 % a průběžně 3. byli Jana Hubená - Petr Hubený s 56,33 %.

Ve druhém kole se nejlépe vedlo páru Ondřej Bahník - Petr Bahník, který uhrál 65,91 %. Výkony nad hranicí 60 % už nepředvedl žádný pár: David Vozábal - Jakub Šlemr měli 58,60 % a Pavla Svobodová - Lukáš Pavlík společně s Evou Bahníkovou - Lucií Kohutovou měli 57,79 %. 

Nedělní třetí kolo se stalo kořistí Evy Bahníkové - Lucie Kohutové, které nahráli 59,90 % a značně si tak polepšily v celkovém pořadí i s velmi nepovedeným prvním kolem. Nad 59 % nahráli ještě Jana Erdeová - Jiří Kopřiva (59,58 %), třetí Richard Gabriel - Jakub Rumančík dosáhli 56,98 %. Zajímavé je, že třetí kolo výsledkově nepřálo vítězům a stříbrným medailistům turnaje, když nepřekonali hranici 50 %. Jejich náskok z předchozích kol byl však tak velký, že je na předních příčkách žádný jiný pár neohrozil.


Sehrávková perlička vítěze turnaje Davida Vozábala:

Poté, co Jih zahájil 1C a na reopen Davida Vozábala na Eastu opakoval barvu ještě na 2. stupni, došla linka E-W do závazku 4H, sehrávajícím byl právě David Vozábal.

Výnos K trefovým bere a hraje A kárové a káro do snapu. Přechází pikem do A a hraje další káro, které snapuje 10 a Sever přesnapuje dámou. Další tref David snapuje v ruce a hraje káro, snapuje jej A srdcovým. Na stole má poslední trumf, který účinně využívá - hraje impas na 9 srdcovou! Ví, že Jih má maximálně singl srdce. Kromě toho si všímá marky počtu Severu, který zahodil vysoký pik, takže srdcová šikena se na Jihu jeví jako pravděpodobná.

Výsledek +2 páru přinesl 82 %. Kdyby splnil pouze s jedním nadzdvihem, bylo by to za lehký nadprůměr.

Výsledky

1. místo: David Vozábal - Jakub Šlemr

2. místo: Ondřej Bahník - Petr Bahník

3. místo: Petr Pulkrab - Jan Martynek

Další ocenění:
Nejlepší mixový pár: Jana Hubená - Petr Hubený (5. místo)
Nejlepší juniorský pár: Adam Olmer - Petr Volhejn (12. místo)
Nejlepší seniorský pár: Jaroslav Maňák - Vladimír Vondřich (11. místo)

Nejlepší dorostenec: Matyáš Lysek  (8. místo)


Za řízení turnaje děkujeme rozhodčímu Dušanu Šlachtovi.

Galerie

Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner